martes, 24 de septiembre de 2019
lunes, 23 de septiembre de 2019
Ràdio
La ràdio és un mitjà de comunicació sense fil que permet transmetre sons. Actualment també moltes emissores de ràdio transmeten a través de cable, però part de la seva difusió es continua fent per mitjans sense fil. La transmissió utilitza ones de ràdio que com la resta d'ones electrromagnètiques es poden transmetre per l'espai sense que calgui cap mena de suport físic. Les ones de ràdio es distingeixen per la seva freqüencia, és a dir, pel nombre de vegades per segon que vibra l'ona.
- En l'amplitud modulada (AM) és molt senzill extraure la informació de l'ona, i per això resulta barat construir aparells capaços de dur a terme aquesta tasca. Les freqüències emprades en les emissions radiofòniques es troben entre 500kHz i 1.700 kHz.
- En la freqüència modulada (FM) la informació es transmet de forma més fidel, tot i que el procés és una mica mes complex i els emissors i els receptors són més cars. Aquest mètode és l'escollit per les emissores que difonen principalment música, ja que aquesta es percep amb més qualitat si es transmet amb FM que en AM. Les freqüències emprades en les emissions radiofòniques es troben entre 87 MHz i 109 MHz.
jueves, 19 de septiembre de 2019
Actividades comunicación alámbrica e inalámbrica
Hasta el siglo XXI la única manera de comunicarse a gran distancia era usando
el correo postal.
Los continentes estaban incomunicados hasta que se inventó el telefono.
Este invento permitió transmitir palabras gracias a la radio usando un alfabeto
especial llamado código Morse.
Una evolución de este que permitió transmitir la voz se llama telégrafo.
El descubrimiento de las ondas electromagnéticas permitió la comunicación sin hilos o alámbrica. Una primera aplicación de esta fue la transmisión de sonido a gran distancia, lo que se conoce como canal. Después surgió la transmisión de sonido e imagen simultáneamente lo que se conoce como televisión. El problema de estos sistemas es el alcance de la señal, necesitándose grandes antenas emisoras. Para solucionar esto surgieron los satélite que permite difundir la señal desde el espacio a un área de territorio muy extensa.
Por lo tanto, vemos que existen dos tipos de transmisión, con cable, también llamada alámbrica y sin hilos o inalámbrica.
El cable o el aire se denominan corriente eléctrica y dependiendo de cómo sea tendrá una capacidad mayor o menor. Esta capacidad se denomina ancho de banda. Con la distancia la señal se vuelve más débil. Este proceso se conoce como atenuación. También hay que considerar que la señal sufre distorsiones, también llamadas interferencias.
martes, 17 de septiembre de 2019
Ventatges i desventatges del comunicació sense fil i comunicació amb fil
COMUNICACIÓ AMB FIL:
Ventatges:
Desventatges:
Ventatges:
- El seu disseny està concebut per a establir comunicacions de dades.
- Permete l'execució d'aplicacions de veu, però no permet que això pugui efectuar-se en temps real.
- Té un baix cost i la seva instal·lació és senzilla i ràpida.
- Compta amb una banda ampla amb capacitat de 10 Mb/ segunndo. Su abast és d'1 quilòmetre a 10 quilòmetres de distància
Desventatges:
- Transmet un senyal simple en Half-Dúplex.
- No hi ha modelació de freqüències.
- Medi passiu on l'energia és proveïda per les estacions de l'usuari.
- Fa ús de connectors especials per a la connexió física.
- Ús de topologia de bus, arbre i rarament en anell.
- Ofereix poca immun itat enfornt dels sorroll, encara que pot millorar-se amb filtres
Suscribirse a:
Entradas (Atom)